fbpx
Сьогодні
14:07 07 Лис 2020

Знущання над демократією, - Лукашенко про вибори в США

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко охарактеризував президентські вибори в США як "знущання над демократією".

Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів після відвідання Білоруської АЕС, передає БЕЛТА.

"Оплот демократії … Ви подивіться, що твориться з цими виборами (в США – ред.). Це ж стидовисько, знущання над цією демократією", – підкреслив Лукашенко.

"Подивимося, як ОБСЄ на це відреагує, і як німецький парламент, я вчора говорив, зажадає повторних виборів в Америці. А там вже сьогодні треба вимагати повторних виборів. Тому що там порушено було все, навіть внутрішнє законодавство. Дуже цікаво, як німці, французи, супердемократи, та й англосакси і інші зажадають повторних виборів. Можу зараз сказати: ніяк, побояться", – зазначив Олександр Лукашенко.

"Але такої ганьби, такого приниження американців … Треба було потренуватися, щоб створити", – констатував білоруський лідер.

Олександр Лукашенко звернув увагу, що Білорусь дорікають у невідповідності виборів якимось міжнародним загальноприйнятим демократичним стандартам, в той час як насправді таких міжнародних стандартів немає, за його словами. "Ми з росіянами в ОБСЄ пропонували виробити ці міжнародні стандарти, щоб вони були для всіх членів ОБСЄ. Вони відкинули геть. А сьогодні від нас вимагають", – пояснив він.

Лукашенко сказав, що, тим не менш, ситуація з виборами в США дозволяє побачити все в порівнянні: "Слава богу, наші протестуни і не тільки зрозуміють. Ось порівняти є з чим".

Очільник Білорусі також відреагував на санкції ЄС, в тому числі в його відношенні: "Знаєте, я все життя під санкціями. Чверть століття під санкціями, – живий-здоровий. Я не парюся з цього приводу, як кажуть молоді люди".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: