fbpx
Сьогодні
22:17 07 Лис 2020

Експерт пояснив, чому Україні потрібно добувати свій уран

English version here

Атомна енергетика становить понад 50 відсотків зараз в Україні. У цій сфері ми поки залежні від Росії, оскільки закуповуємо уран у держави, що воює з нами. Проте, розробляючи свій уран, Україна може створити замкнений цикл всередині країни і забезпечити енергетичну безпеку.

Про це розповів професор, завідувач кафедри гірничого промислу та освіти Національного технічного університету "Дніпровська політехніка" Володимир Бондаренко.

"Адже ми говоримо про те, що хочемо бути економічно та енергетично незалежною країною. Якщо від газу ми залежимо, від вугілля теж практично залежимо, а до того ж є великі проблеми з використанням вугілля у світі — з часом ми від цього підемо, тому що це не екологічно, призводить до кліматичної кризи через позамежне продукування СО2 в результаті спалювання органічних продуктів (як вугілля, нафта, газ і так далі). А потім — середина осені, а на вулиці плюс 26 градусів, хоча раніше в цей час вже заморозки були.

З атомом потрібно жити. Це цивілізація, крок в прогрес. І навіть за альтернативних джерел енергії — як сонячна енергія або вітряна енергія, все одно знадобляться стабільні джерела енергії — а серед стабільних найбільш екологічною є саме атомна енергія", — зазначив експерт.

Читайте статтю повністю: "Наскільки безпечно і навіщо видобувати уран: міфи та правда"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: