fbpx
Сьогодні
14:45 07 Лис 2020

У Дубно відкрили оновлену Тронну залу: фото

На території Державного історико-культурного заповідника м. Дубно урочисто відкрили оновлену Тронну залу.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

Подію присвятили 920-річчю першої писемної згадки про Дубно й Острог та 560-річчю з нагоди дня народження Великого Гетьмана, мецената та полководця князя Костянтина Острозького.

Презентація зали, що включає портретну галерею, адміністративно-виставкову залу та "Тронне" крісла князя Острозького, відбулась у приміщенні надбрамного корпусу замку князів Острозьких.

Тронна зала у Дубно

Як розповідає директор Дубенського замку Леонід Кічатий, верхню частину простору Тронної зали прикрашено сюжетно-геральдичним розписом. Тут є герби родів, які володіли замком і містом Дубно. Внутрішня сторона стелі оздоблена перехрещеними балками з декоративною метою, що дає підстави вважати, що уже у той час польська рада консерваторів прагнула відтворити цю залу на кшталт церемоніальної чи тронної.

Тронна зала у Дубно

Фахівці зазначають, що досі були збережені відомості про "Тронне" крісло князя Острозького, яке знаходилося в колекції гощанського поміщика Злотницького. Самі ці описи елементів були взяті для відтворення його сучасної репліки. Портретна галерея включає копії 14-ти портретів, де зображені власники Дубенського замку і членів їхніх родин.

Тронна зала у Дубно

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: