fbpx
Сьогодні
13:49 06 Лис 2020

Верховна Рада не змогла призначити за своєю квотою суддю КСУ

English version here

Верховна Рада не змогла призначити за своєю квотою суддю Конституційного Суду на засіданні 6 листопада.

Парламент не підтримав кандидатуру народного депутата Юрія Павленка (фракція партії "Опозиційна платформа – За життя"), який під час рейтингового голосування набрав найбільшу кількість голосів (154). Під час фінального голосування рішення щодо його призначення суддею КС підтримали лише 100 депутатів.

Загалом ВР на засіданні 6 листопада розглянула чотири кандидатури на посаду судді КС: Ольги Боднар-Петровської, Наталі Денисенко, Юрія Павленка та Миколи Сірого.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив Комітету з питань правової політики провести повторний конкурс.

"Відповідно до частини десятої статті 208-4 Регламенту Верховної Ради, прошу профільний комітет підготувати проведення повторного конкурсу на посаду суддів Конституційного Суду України", – сказав спікер.

Довідка: Конституція передбачає, що до складу Конституційного Суду України входять 18 суддів. Президент, Верховна Рада та з'їзд суддів призначають по шість суддів КСУ. Відбір кандидатур на посаду судді КСУ здійснюється на конкурсних засадах у визначеному законом порядку. Наразі у складі КСУ 15 суддів. Вакантними залишаються дві посади суддів КС за квотою Верховної Ради та одна – за квотою з'їзду суддів.

Нагадаємо, що у фракції "Слуга народу" обговорюють імовірність висунення кандидатури народного депутата від СН і представниці Верховної Ради в Конституційному Суді Ольги Совгирі на посаду судді КСУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: