fbpx
Сьогодні
21:56 06 Лис 2020

У Криму татари вийшли на протест проти масових затримань

Близько сотні кримських татар, серед яких були родичі політв'язнів, старійшини і ветерани кримськотатарського руху, вимагали пояснень щодо затримання людей на Керчинському мості у муфтія та голови Криму Сергія Аксьонова.

Про це повідомляє "Кримська Солідарність".

Відомо, що зібрання мало намір дізнатися позицію муфтія щодо масового затримання кримських татар на Керченському мосту, а також висловлювання глави Криму Сергія Аксьонова щодо цього.

"Після цього (зборів у Ради міністрів – КС) джемаат захотів побачити і муфтія. А саме ми хочемо дізнатися в курсі він, що сталося в ніч з 2 на 3 листопада на Керченському мосту. Муфтія на місці не виявилося, після джума намазу ми зустрілися з його заступником Раїм оджа. Нам пояснили, що в Муфтіяті нібито не знають про те, як сотні кримських татар, які їхали в Ростов-на-Дону не випустили з Криму", – розповів житель Бахчисараю Енвер Сейтмеметов.

Кримські татари вважають, що орган, який взяв на себе відповідальність представляти інтереси кримських мусульман, в дійсності не реалізовує своїх завдань.

"Ми прийшли сказати їм в обличчя про їх злочинне мовчання щодо наших дітей та свавілля силовиків. Наче вони не знають, що наші діти не мають до насильства і тероризму жодного стосунку! Але вони роблять вигляд, що нічого не відбувається. Паралельно з цим будується Соборна мечеть, яка для всього світу повинна зіграти роль декорації. Вони не гребують писати доноси на мусульман і виступати свідками звинувачення, коли мусульман садять на божевільні терміни від 15 до 20 років – за злочини, яких вони не скоювали", – розповів активіст.

Нагадаємо, що затримання кримських татар відбувалося паралельно із тим, як відбувався суд над "Червоногвардійською групою".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: