fbpx
Сьогодні
18:28 06 Лис 2020

Канада услід за ЄС ввела персональні санкції щодо білоруських чиновників

За погодженням з Європейським Союзом Канада сьогодні вводить додаткові санкції проти ще 13 урядових чиновників Білорусі.

Звістку про це було опубліковано на сайті МЗС Канади.

"З часу фальшивих президентських виборів у серпні 2020 року уряд Білорусі проводив систематичну кампанію репресій та державного насильства проти громадських протестів та діяльності опозиційних груп. Канада залишається глибоко стурбованою постійними, добре задокументованими повідомленнями про порушення прав людини, в тому числі проти свободи преси, свободи слова та мирних зібрань", – йдеться у повідомленні.

МЗС Канади зазначає, що вони збираються продовжувати працювати разом із ЄС, щоб забезпечити відповідні та колективні відповіді на ситуацію в Білорусі.

"Незважаючи на міжнародні заклики до Олександра Лукашенка припинити насильство в Білорусі, агресія його режиму триває. Відповідальні за репресії щодо народу Білорусі будуть зазнавати посилення тиску через цілеспрямовані санкції. Канада і надалі буде стійко підтримувати білоруський народ, у його боротьбі за мир", – підкреслив Франсуа-Філіп Шампань, міністр закордонних справ Канади.

Нагадаємо, Європейський Союз до цього вже наклав відповідні санкції на президента Білорусі та ще 14 чиновників.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: