fbpx
Сьогодні
09:23 06 Лис 2020

Аваков оплатив чартерний рейс для доставки Марківа з Італії в Україну, - МВС

фото: МВС

Голова МВС Арсен Аваков витратив 836 тисяч гривень на оплату послуг з оренди приватного літака для доставки в Україну українського гвардійця Віталія Марківа, заявив заступник Авакова Антон Геращенко.

Про це він написав у Facebook.

«Арсен Аваков прийняв рішення оплатити чартерний рейс за власні кошти, що передбачені в його декларації», – написав він.

За словами Геращенка, необхідність використання чартерного літака була обумовлена складним епідемічним положенням у регіоні Ломбардія, введенням комендантської години, локаутом та загрозою можливого закриття регулярних авіаційних рейсів між Україною та Італією.

Міністр внутрішніх справ Аресен Аваков повідомив Національне агенство з питань запобігання корупції, що 5 листопада 2020…

Posted by Антон Геращенко on Thursday, November 5, 2020

Нагадаємо, що 3 листопада після виправдання Апеляційним судом Мілана нацгвардійця Віталія Марківа випустили з в'язниці.

Нагадаємо, в липні 2019 року суд першої інстанції в італійському місті Павія (Ломбардія) засудив його до 24 років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до загибелі в результаті мінометного обстрілу на Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова.

Грунтуючись на інформації кремлівської пропаганди, суд визнав українця винним у тому, що він нібито зіграв роль навідника, передавши українським військовим координати місцезнаходження загиблих.

При цьому, за даними української влади, обстріл, у результаті якого загинули Роккеллі та Миронов, влаштували окупаційні сили РФ. У результаті Міланський апеляційний суд, вивчивши надані Україні докази, визнав Марківа невинуватим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: