fbpx
Сьогодні
12:54 05 Лис 2020

ВР прийняла зміни до Бюджетного кодексу

Верховна Рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу за основу. Відповідний законопроект №4100-д підтримали 253 нардепи.

Даний проект закону є бюджетоутворюючим.

Парламентарії прийняли законопроект у ході повторного першого читання на позачерговому засіданні ВР. Закон був єдиним на порядку денному цього засідання. Його прийняли без обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачаються зміни до Бюджетного кодексу України, пов'язані із необхідністю врегулювання правових засад функціонування бюджетної системи України, міжбюджетних відносин, створення належної ресурсної бази для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі.

Також до Бюджетного кодексу вносяться зміни, пов'язані із запровадженням інструменту надання державних гарантій на портфельній основі, для підтримки малого та середнього бізнесу шляхом гарантування державою часткового виконання зобов'язань, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов'язань за портфелем кредитів тощо.

Очікується, що реалізація даного документа, зокрема, врегулює бюджетні відносини з урахуванням адміністративно-територіальної реформи, забезпечить зменшення очікуваного пікового навантаження на державний бюджет, забезпечить надання підтримки державою малому бізнесу, врегулює залучення коштів ЄКР для покриття тимчасових касових розривів загального фонду державного бюджету.

Підкреслимо, що нардепи прийняли доопрацьований законопроект. На цей час його текст відсутній на сайті парламенту.

Раніше нардепи не змогли схвалити зміни до Бюджетного кодексу. Відповідний законопроект №4100 за основу підтримали лише 225 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: