fbpx
Сьогодні
10:13 05 Лис 2020

Уродженка Чернігівщини Вікторія Спарц пройшла до палати Конгресу США від штату Індіана

English version here

Вікторія Спарц, сенатор-республіканка, народилася в Радянській Україні / Associated Press

Уродженка Носівки на Чернігівщині, представниця Республіканської партії Вікторія Спарц, перемогла на виборах у Палату представників Конгресу США від 5-го округу штату Індіана. Її головним гаслом стало «Зупинимо соціалізм!».

Про це повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що Спарц народилася в Україні в часи СРСР та використала свою історію, щоб потрапити до палати Конгресу. Вона взяла верх над демократкою Крістіною Гейл.

Місце у Конгресі від цього штату звільнила республіканка Сьюзен В. Брукс, яка вийшла на пенсію. Демократи сподівалися розширити свою підтримку, зокрема роблячи ставку на те, що виснажена підтримка Дональда Трампа потягне республіканців за собою.

Видання додає, що пані Спарц відкрито зверталася до республіканських виборців, попереджаючи про небезпеку соціалізму та відіграючи свою позицію бізнеследі. Врешті-решт, це перенесло їй достатню кількість голосів сільських, консервативних виборців у окрузі.

Відомо, що Спарц переїхала до США 21 рік тому, у 2000-му, та отримала американське громадянство. Відомо, що вона викладала (чи й досі викладає) у Бізнес-школі Келлі Індіанського університету, а також обіймала посаду заступниці голови Республіканської партії округу Гамільтон.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: