fbpx
Сьогодні
20:12 05 Лис 2020

У Міненерго заявили, що Кабмін має намір виділити на зарплати шахтарям ще 1,4 млрд грн до 2021 року

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №4119, про необхідність ухвалення якого неодноразово казала виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Буславець. Законопроєкт передбачає виділення ще 1,4 млрд грн. на виплату зарплати гірникам до кінця року, та погашення заборгованості, що виникла з вересня.

Про це заявили у Міненерго, повідомляють Українські Новини.

Влітку Міненерго погасило перед шахтарями поточну заборгованість із заробітної плати, що виникла цього року через вимушений простій вугледобувних підприємств, а також забезпечило виплату заробітної плати. Але з вересня знову почала виникати заборгованість і тому необхідно було виділити додаткові кошти на зарплати шахтарям.

1,4 млрд гривень на виплату зарплат гірникам до кінця року мають надійти з обов'язкових виплат НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта».Фонд боротьби з СОVID-19 для погашення боргів перед шахтарями не використовувався: жодної копійки звідти не було взято. Натомість вказаний законопроект сприятиме його поповненню на 8,9 млрд. грн., які також мають надійти від виплат НАК«Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» до держбюджету.

«Впродовж року ми максимально забезпечували виплати заробітної плати шахтарям та погашення поточної заборгованості. Вдячна Уряду і народним депутатам за ефективні рішення і можливість вийти на 100% розрахунки держави перед робітниками вугільної галузі, не обтяжуючи спецфонди, зокрема фонд боротьби з СОVID-19. Більше того, за можливість наповнити цей фонд», – зазначила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Для остаточного вирішення питання парламент має ухвалити вказаний законопроект в цілому.

За інформацією Міненерго, підтримують його ухвалення як уряд на чолі з Денисом Шмигалем, такі Президент Володимир Зеленського, які вживають необхідних заходів для виплати заробітної плати гірникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: