fbpx
Сьогодні
15:39 05 Лис 2020

Шмигаль: Основою подальших протиепідемічних заходів буде адаптивний карантин

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство охорони здоров'я працює над різними сценаріями продовження адаптивного карантину в умовах пандемії COVID-19.

"Сьогодні Міністерство охорони здоров'я працює над різними сценаріями продовження адаптивного карантину. Анонсів робити не буду, тому що насправді опрацьовуються різні варіанти. Вчора були розмови з французькими і німецькими епідеміологами. Ми дивимося і шукаємо найкращі практики", – сказав Шмигаль журналістам.

За словами прем'єра, найімовірніше, основою подальших протиепідеміологічних заходів буде адаптивний карантин, а за яким саме сценарієм, влада представить найближчим часом на засіданні уряду.

"Українська економіка не має страждати від тотального локдауну. Дуже добре себе виправдовує наш адаптивний локальний карантин", – додав Шмигаль.

Також прем'єр вважає, що до кінця поточного місяця в Україні може бути досягнуто відмітки в 15 тис. захворювань на COVID-19 на добу, а до кінця року ця цифра може зрости до 20 тис. на день.

"На жаль, наші прогнози показують у тій ситуації, яка сьогодні є, досить швидке зростання до кінця року. До кінця місяця ми можемо отримати 15 тис. на день, це вже не секрет. До кінця року ця цифра може зрости і до 20 тис. людей на день", – сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що вітчизняна медична система готується до такого виклику і витримає таке навантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: