fbpx
Сьогодні
17:12 05 Лис 2020

Рада вже з 6 листопада може почати призначати суддів КСУ

Фото: Рубрика

Верховна Рада на засіданні в п'ятницю, 6 листопада, може призначити двох суддів Конституційного Суду України (КС).

Про це повідомив один із кандидатів на посаду судді в КС Руслан Сидорович у Facebook.

"Врешті парламент прийняв відповідальне рішення заповнити існуючі дві вакансії в Конституційному Суді України", – написав Сидорович, оприлюднивши отримане запрошення на засідання Верховної Ради.

"Запрошуємо вас взяти участь у засіданні Верховної Ради України 6 листопада 2020 року, на якому буде розглянуто питання щодо призначення на посаду судді Конституційного Суду України", – йдеться в тексті документа, підписаного головою комітету з питань правової політики Андрієм Костіним.

У списку кандидатів на посаду судді зазначені шість осіб – Ольга Боднар-Петровська, Наталія Денисенко, Віктор Кичун, Юрій Павленко, Руслан Сидоровича та Микола Сірий.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко повідомила, що Разумков підтвердив проведення конкурсу на посаду суддів КС.

"Тільки-но поставила запитання голові Верховної Ради Разумкову і керівнику профільного правового комітету, чи правда, що завтра, без створення прозорої комісії і "роботи над помилками", відбудеться голосування за двох суддів КС. Відповідь Разумкова: "Усі конкурси пройшли давно", – написала вона в соцмережі Facebook.

Раніше судді КСУ, які голосували проти скасування антикорупційних законів, відмовилися від участі в його роботі.

Комітет Ради схвалив законопроєкт Зеленського про розпуск КСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: