fbpx
Сьогодні
20:31 05 Лис 2020

Новий план щодо Донбасу: Кравчук пояснив, чого Україна хоче від Росії

Фото Getty Images

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук пояснив, чого Україна хоче від Росії у межах нового плану щодо Донбасу.

Про прогноз реалізації плану з виборів на території ОРДЛО у березні 2021 року він розповів в ефірі каналу "Україна 24".

"Давайте будемо говорити так, як воно є, ми ж не починаємо з чистого аркуша. Шість років працювали, працював мінський переговорний процес, працював Нормандський формат, ТКГ. Напрацьовано багато речей. Йдеться про те, щоб визначитися і діяти конкретно в умовах і змін, які відбулися", — сказав він.

Кравчук розповів про реакцію російської сторони.

"Пан Пєсков каже, що нібито нічого обговорювати український план, тому що він не відповідає Мінським домовленостям. Може, вони не розуміють суть нашої пропозиції. Ми не говоримо, щоб обговорювали наш план, ми не будемо обговорювати російський план, ми не будемо обговорювати будь-який план. Ми просимо, щоб посол з політичних питань пан Морель зібрав політичну групу, взяв всі напрацьовані документи та плани, і з цього всього запропонував новий план дій. Не однієї, а трьох сторін. і тоді не буде питань", — сказав він.

Політик заявив, що план дій повинен бути опрацьований усіма сторонами ТКГ.

"Якщо ми побачимо, що та сторона не шукає вихід із ситуації, а шукає причини, щоб нічого не робити, і це буде тривати ще 5 років — цього не буде. Для мене буде план Б, я скажу, що не хочу грати чужу роль на чужому весіллі. Якщо вони не хочуть домовлятися, їх не влаштовує — пропонуйте. Давайте створимо спільний план. Ніколи не пройде ні окремий український, ні російський план, ні ОРДЛО, тільки спільний план Тристоронньої контактної групи", — сказав експрезидент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: