fbpx
Сьогодні
11:49 05 Лис 2020

Незалежно від результатів виборів, Україна розвиватиме зі США стратегічне партнерство, - МЗС

Незалежно від результатів президентських виборів у Сполучених Штатах Америки Україна буде успішно розвивати стратегічне партнерство зі США.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

"Попри те, що зараз дуже багато різних коментарів, прогнозів про те, якими будуть відносини США з Україною після перемоги того чи іншого кандидата, я хочу висловити офіційну нашу позицію, яка полягає в тому, що, який би вибір не зробив американський народ, ми будемо успішно розвивати стратегічне партнерство між США і Україною", – сказав міністр.

За його словами, підтримка України у США базується не на персоналіях, а на системній підтримці в обох американських партіях — як Демократичній, так і Республіканській.

"Будуть візити, будуть нові динамічні контакти, будуть нові амбітні проєкти. Ніхто і ніщо не зможе зупинити розвиток наших відносин і підтримку територіальної цілісності України та нашої боротьби з російською агресією", – запевнив Кулеба.

3 листопада у США відбулися вибори президента країни, сенаторів та членів Палати представників Конгресу, губернаторів кільканадцяти штатів, а також органів місцевої влади.

Зараз відбувається підрахунок голосів.

Наразі у Байдена 264 голоси виборників із 270, необхідних для перемоги на виборах, у чинного президента Дональда Трампа – 214.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: