fbpx
Сьогодні
15:54 04 Лис 2020

Зеленський запропонував зробити безоплатним навчання для дітей медиків, які померли від COVID-19

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити законопроєкт, відповідно до якого діти померлих від коронавірусу медиків зможуть здобути вищу освіту за державний кошт. Тож ці діти отримають розширені права пільгового вступу до закладів вищої освіти.

Про це повідомляє пресслужба президента.

"Передбачається, що діти медиків, у яких загинули один або обоє батьків, користуватимуться пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один з батьків яких поліг у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі. Такі абітурієнти матимуть декілька механізмів для отримання вищої освіти державним коштом", – йдеться у повідомленні.

В Офісі президента нагадали, як 13-річний хлопчик з Київської області втратив обох батьків. Його батько працював лікарем-анестезіологом, а мати – медсестрою. Вони померли від ускладнень коронавірусу. Хлопчика під опіку взяла його тітка. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак взяв під контроль питання виплати матеріальної допомоги хлопчику.

"Медики сьогодні перебувають на передовій боротьби з поширенням коронавірусу в нашій країні. Як і наші військові на фронті, лікарі в прямому сенсі слова рятують життя громадян, інколи навіть ціною власного життя. І в них залишаються діти, які також потребують підтримки. Тому українська держава стоятиме на захисті інтересів дітей медиків, які загинули внаслідок коронавірусної хвороби", – сказав Андрій Єрмак.

Дитині вже виплатили 2 млн 364 тис. грн допомоги. Згодом він ще отримає 439 тис. грн одноразової страховки. Йому щомісяця виплачуватимуть страхові виплати в розмірі 16 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: