fbpx
Сьогодні
18:40 04 Лис 2020

У "Слузі народу" прокоментували законопроєкт про штрафи для власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів

Фото Reuters

Законопроєкт про штрафи для власників бізнесу за відсутність медичних масок у відвідувачів містить в собі великі корупційні ризики.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" народна депутатка з фракції "Слуга народу" Ольга Мошенець, коментуючи відповідну ініціативу, яку Верховна Рада підтримала в першому читанні.

За її словами, антикорупційний комітет Ради надав документу свій висновок із зауваженнями, які стосуються пункту стосовно "невжиття заходів" власниками бізнесу щодо запобігання порушенню карантину.

"Будь-який контролюючий орган може на власний розсуд визначити будь-які заходи такими, які підприємець чи юридична особа не вжили, щоб уникнути ситуації. Коли людина, наприклад, перебуває на території магазину або будь-якого бізнес-центру без маски або з опущеною маскою… це створює певні можливості для того, щоб оштрафувати бізнес. Такий ризик є корупційним, тому що корупція в цьому напрямку може посилюватись", – пояснила депутатка.

Мошенець висловила сподівання, що до другого читання законопроєкт усуне цей ризик.

"Буде дуже чітко вказано, що таке саме "невжитя заходів". Наприклад, якщо це бізнес-центр, охоронці мають підійти до людини, яка зайшла в масці, а потім протягом певного часу знаходиться без маски, і попередити… Те саме стосується перебування в магазині або проїзду в маршрутках", – сказала вона.

Нагадаємо, що Верховна Рада 3 листопада підтримала в першому читанні законопроєкт про штрафи для власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів. Згідно з документом, для юридичних осіб штрафи становитимуть від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів (3400-5100 грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: