fbpx
Сьогодні
13:49 04 Лис 2020

Шмигаль доручив регіонам оперативно збільшити кількість COVID-ліжок на 25 тисяч

фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив регіонам збільшити ще на 25 тис. кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19.

Про це Шмигаль сказав під час проведення спільно із Секретарем РНБО України Олексієм Даніловим наради з керівниками областей щодо поширення COVID-19 в Україні.

"Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжкомісць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання «якщо вони будуть потрібні» не стоїть. Їх треба починати готувати під додаткові ліжкомісця. Без обговорень", — сказав Шмигаль.

Прем'єр додав, що голови облдержадміністрацій мають виконати це доручення негайно. «Це невідкладне доручення. Треба рухатися дуже швидко й оперативно», — сказав Шмигаль.

На нараді також обговорили питання збільшення кількості ліжкомісць із підключенням до подачі кисню.

Голова Рівненської ОДА звернувся до МОЗ щодо надання ліцензії на використання медичного кисню «Рівнеазот». Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзначив, що після отримання відповідного звернення від підприємства МОЗ проведе необхідні процедури за два дні.

Шмигаль закликав голів ОДА шукати найпростіші способи для постачання кисню до точок підключення, щоб якнайшвидше підключити ліжка без проведення будівельних робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: