fbpx
Сьогодні
Рішення дня 08:37 04 Лис 2020

У Великобританії відкрили перший у світі парк відпочинку для їжаків

У національному парку Великобританії Лейк-Дистрикт відкрили незвичайний парк — він призначений для відпочинку їжаків.

Як повідомляє Mirror, на виділеній ділянці тварини зможуть облаштувати безпечне місце для сплячки.

Популяція їжаків в Великобританії стрімко зменшується: в 1950-х їх було 30 мільйонів, а в 2018 — лише 500 тисяч особин. Багато з них померли в період зимової сплячки, так як не знайшли затишного місця (ліси скорочуються через урбанізації) і стали жертвою хижаків. Парк відпочинку, на думку його забудовників, стане зоною, де їжаки можуть спокійно відпочити і пережити зиму.

Спеціальну зону облаштували представники компанії Parkdean Resorts, яка управляє Лейк-Дистрикт і іншими 66 парками відпочинку по всій країні. У розпорядження колючих віддали мініатюрне місто, в будиночках якого можна сховатися і поїсти.

перший у світі парк відпочинку для їжаків

Парк став пробним проєктом: тепер співробітники компанії будуть спостерігати, як їжаки ведуть себе в ньому, а нові готелі для сплячки побудують з урахуванням переваг їжаків.
За допомогою парку компанія хоче привернути увагу британців до проблеми вимирання їжаків: якщо не втрутитися, вони зникнуть з Сполученого Королівства менш ніж через два роки. Щоб уникнути цього, в компанії пропонують наслідувати приклад і теж будувати їжакам будиночки для зимівлі.

перший у світі парк відпочинку для їжаків

"Ми хотіли зробити щось масштабне і сміливе, щоб привернути увагу нації і спонукати всіх долучитись до захисту їжаків від зникнення. І що може бути більш привабливим, ніж мініатюрний парк відпочинку, спроєктований і побудований спеціально для їжаків?", – розповіла Кетрін Лінн, директор з роботи з клієнтами Parkdean Resorts.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: