fbpx
Сьогодні
10:38 04 Лис 2020

Авіакатастрофа МАУ: Іран готовий врегулювати питання під час наступного раунду перемовин

фото: МЗС

Іран готовий до якнайшвидшого та взаємоприйнятного вирішення питань, пов'язаних зі збиттям літака авіакомпанії "МАУ", у ході наступного раунду перемовин наприкінці листопада – на початку грудня.

Про це пише МЗС з посиланням на заяву посла Ісламської Республіки Ірану в Україні Манучехр Мораді на зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Євгенієм Єніним, яка відбулась на прохання іранського дипломата.

Зазначається, що учасники зустрічі підбили підсумки другого раунду переговорів з Іраном, пов'язаних зі збиттям літака МАУ, а також політичних консультацій між міністерствами закордонних справ України та Ірану, які пройшли 19-20 жовтня у Тегерані.

«Позитивні зрушення під час переговорів у Тегерані підтверджують готовність Ірану взяти на себе всю повноту відповідальності за збиття українського літака, а також про наявність політичної волі іранського керівництва до остаточного та справедливого врегулювання пов'язаних з цим питань», – зазначив Єнін на зустрічі.

Заступник міністра вказав на важливість неупередженого та прозорого розслідування усіх обставин авіакатастрофи рейсу PS752. Відкритість іранської сторони допоможе забезпечити необхідний рівень міжнародної довіри до результатів технічного та кримінального розслідування, які Іран має намір представити ближчим часом.

"Посол Ірану запевнив у готовності до якнайшвидшого та взаємоприйнятного вирішення питань у ході наступного раунду перемовин, що відбудуться наприкінці листопада – на початку грудня 2020 року", – поінформували в МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: