fbpx
Сьогодні
21:13 03 Лис 2020

Віталія Марківа було виправдано в суді

English version here

Нацгвардійця Віталія Марківа було виправдано в міланському суді.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Так само Людмила Денісова повідомила, що під час розгляду справи до слова був запрошений адвокат Віталія Марківа Донателла Рапетті, яка під час виступу зазначила, що можна використовувати лише матеріали справи, відкинути емоції і перейти до фактів. Необхідні наукові експертизи, а не приблизні факти.

Адвокат Рапетті звернула увагу суду на маніпуляції зі сторони адвоката цивільної сторони. Крім того, вона наголосила, що вирок у 24 роки позбавлення волі не може базуватися на припущеннях та здогадках.

Зрештою, слово було надано Віталію Марківу. Під час виступу він наголосив, що ні українська армія, ні національна гвардія ніколи не стріляли в цивільних. Крім того, він попросив долучити до справи документи проте, що він за весь час перебування в ув'язненні не порушував правил перебування у місцях несвободи та завжди отримував найкращі характеристики від керівництва цих установ.

Він заявив, що не винен у скоєнні цього злочину та сподівається на справедливість.

Опісля судді та присяжні знаходяться у нарадчій кімнаті, після чого і винесли вирок.

Як було відомо, Марківа звинувачували у вбивстві італійського журналіста на Донбасі та намагалися засудили до 24 років позбавлення волі. За ґратами він провів майже три з половиною роки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: