Новини

У Раді підготували політичну заяву із вимогою до суддів КСУ піти у відставку: її підписали понад 200 нардепів

У Верховній Раді приготували політичну заяву із вимогою до суддів Конституційного Суду подати у відставку задля перезавантаження КС.

Про це журналістам повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко перед початком засідання парламенту 3 листопада.

«Зараз готується звернення до Конституційного Суду з тим, що він себе поводить, так би мовити, некоректно, і пропозиція або прохання, або вимога піти у відставку всім складом для того, щоб перезавантажити Конституцій Суд України. Така заява готується, якщо вона буде готова, то буде винесена в залу і вона буде прийматися…Це буде політична заява», – зазначив Корнієнко.

Нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у своєму телеграм-каналі, що вже підписав цю заяву. Також відомо, що її підписали деякі нардепи "Слуги народу".

Депутатка "Слуги народу" Роксолана Підласа повідомила, що заяву вже підписали понад 200 нардепів з різних фракцій. Зокрема підтримали заяву фракції і групи «Довіра», «Європейська Солідарність» та «Голос», а також спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков та перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

"Судді КСУ мають піти. Питання лише у процедурі. Бездоганно юридично «чистий» спосіб, який на 100% відповідає Конституції- щоб судді КСУ звільнилися самі. Заяву з таким закликом до 11 суддів сьогодні підписали 200+ депутатів з різних фракцій. Якщо у КСУ залишилася хоч крапля совісті – вони це зроблять. Не може 15 осіб, яких ніхто не обирав, вирішувати долю багатомільйонного народу, узурпувати владу, перетягувати на себе повноваження, які їм ніхто не давав", – написала Підласа.

Свіжі дописи

  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Міністр енергетики: Можливий запуск Запорізької АЕС росією – це абсурд

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У Кропивницьку сталася надзвичайна подія техногенного характеру: горить підприємство “Хімрезерв”

У Кропивницькому сталася пожежа на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції, внаслідок якої загинула людина. Про… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.