fbpx
Сьогодні
12:07 03 Лис 2020

"Ситуація швидко перетворюється зі складної на катастрофічну",- Степанов про розповсюдження коронавірусу

English version here

фото: Укрінформ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє про критичну ситуацію, що склалася в країні у зв'язку зі зростанням кількості захворілих на COVID-19, і наголошує, що легкий сценарій проходження другої хвилі захворюваності вже неможливий.

"Ми дійшли до точки неповернення і близькі до катастрофи. Ситуація критична не лише в Україні, а й у всьому світі… Попереду важкі часи..Ситуація швидко перетворюється зі складної на катастрофічну. Епідемія розвивається ураганними темпами у всьому світі. Нам необхідно приготуватися до неминучого: легко пройти другу хвилю неможливо. Тому наші зусилля спрямовані на те, щоб пережити ці випробування з мінімальними витратами", – сказав Степанов, виступаючи на засіданні українського парламенту.

Він розповів про заходи, яких вживає відомство у зв'язку з цим, але зазначив, що "хоч би з якою швидкістю ми додавали ліжкомісця, коронавірус поширюється набагато швидше", і така ситуація однакова у всьому світі.

"Але хоч би як ми намагалися збільшити кількість ліжок, все одно є межа, і у разі, якщо заповнення досягне 100%, нам доведеться застосовувати активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим із більшими шансами на виживання. Це означатиме, що наша медична ситуація не витримала, фактично це буде катастрофа", – сказав міністр.

Крім того, за словами Степанова, якщо не буде достатньої кількості лікарів, "кількість ліжок уже не матиме жодного значення".

"Ми здійснюємо роботу із залучення лікарів інших спеціальностей, а також інтернів і студентів медичних вишів для лікування ковідних хворих", – розповів керівник відомства.

"Немає когось одного окремо відповідального за боротьбу з COVID-19, ніхто у світі не здатний самостійно розв'язати проблему коронавірусу. Більше того – ніхто ні за кого не розв'яже цієї проблеми. Проскочити не вдасться. Настав час особистої відповідальності кожного", – наголосив Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: