fbpx
Сьогодні
21:41 03 Лис 2020

Російський суд засудив трьох кримських татар за "тероризм"

Південний окружний військовий суд засудив фігурантів справи "Червоногвардійської групи".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Рустема Емірусеінова було засуджено до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганіева – до 12 років і Арсена Абхаірова – до 13. Перші два роки вони проведуть у в'язниці. Решту терміну покарання – в колонії суворого режиму.

"Багато хто думає, що наш народ сьогодні програв. Але це не так. Такі моменти оцінюються не термін і папірцями, а стійкістю людей, які сюди приїжджають і яка не зменшується з року в рік. Це чергова перемога кримськотатарського народу. Сьогодні ми побачили, що держава в черговий раз закріпило той злочин, який воно робить уже шість років. Наша мирна боротьба триває", – сказав Еміль Курбедінов.

У Криму в ці дні провели кілька десятків заходів на підтримку кримських татар, а на засідання виїхали близько 200 активістів з Криму, які хотіли висловити солідарність з сім'ями політв'язнів. На Керченській мосту їх зупинили співробітник правоохоронних органів і утримували до 7 години ранку. В результаті доїхати до Ростова-на-Дону змогли тільки близько сорока чоловік, включаючи членів сімей підсудних, які виїхали на два дні раніше вироку.

Арсен Абхаіров, Рустем Емірусеінов і Ескендер Абдулганіев знаходяться в СІЗО з лютого 2019 року. Всіх їх звинувачують в приналежності до забороненої в Росії політичної ісламської партії "Хізб-ут Тахрір", яка рішенням Верховного суду РФ в 2003 році була внесена в список терористичних. В Україні та інших країнах світу організація діє без обмеження на рівні національних законодавств.

Підсудні перебували в футболках з написами "1944 – призначили в зрадники", "2016 – призначили в терористи" і "Вивченні релігії – НЕ тероризм".

Захист і самі підсудні називають процес сфабрикованим.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: