fbpx
Сьогодні
09:30 03 Лис 2020

Президент вважає, що ситуація з КСУ - прекрасний початок для оновлення судової системи

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація із Конституційним Судом України – прекрасна можливість для того, щоб почати оновлювати судову систему.

Про це він сказав під час виступу в програмі «Свобода слова» на ICTV.

«Я вважаю, що неважливо, який шлях до перемоги. Чому? Тому що наше сьогодні обговорення і всі заяви депутатів, які бояться через неконституційність чи якісь питання до цього законопроєкту, через 5-10 років ніхто не буде пам'ятати, навіть впевнений, через рік. Але всі будуть пам'ятати , як ми оновили, почали оновлювати судову гілку влади, як ми почали з найскладнішого етапу цієї реформи, зі складу Конституційного Суду.

Тому я вважаю, що це, як кажуть, прекрасний початок дійсно скористатися цією, на жаль, глухою ситуацією, щоб почати оновлювати саме суди в Україні. А найголовніше – оновлювати довіру людей до судової гілки влади», – вважає Зеленський.

Він зазначив, що під час виборчої кампанії її учасники говорять про запровадження земельної, судової, медичної реформи, «а потім, коли доходить до реальних речей, – ми забуваємо, ми говоримо, що все якось не по закону, все якось неконституційно, давайте виважену позицію».

«Забудьте про виваженість позицій, будьте серйозними, сміливими, чесними, такими, як обирав народ України, принаймні ви так всі декларували», – додав президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: