Післявиборча Грузія: на вулицях вирують протести, опозиція відмовляється від мандатів

Представники опозиції та громадські активісти виступили проти результатів парламентських виборів у Грузії та вимагають перевиборів.

Про це повідомляє Грузія.Online.

Наразі представники грузинської опозиції зібралися біля будівлі Центральної виборчої комісії. Вони вимагають відставки глави ЦВК Тамар Жванія і проведення повторних виборів.

На місці мобілізовані співробітники правоохоронних органів. У будівлі встановлені металеві огорожі, за якими активісти стукають камінням.

У самій будівлі в ці хвилини проходить зустріч глави ЦВК Тамар Жванія з представниками дипломатичного корпусу та неурядових організацій. Жванія каже, що проти комісії ведеться "дезінформаційна кампанія".

Паралельно із тим, у Батумі перед будівлею уряду Аджарії проходить мітинг об'єднаної опозиції. Представники опозиції і їх прихильники опротестовує результати виборів 31 жовтня 2020 року. Вони заявляють, що вибори були сфальсифіковані. Перед Будинком уряду Аджарії мобілізована поліція.

Також сьогодні у Тбілісі, було підписано спільну угоду опозиційних партій про невизнання підсумків виборів і відмову від парламентських мандатів.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори, у результаті котрих перемогу отримала провладна партія.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Готуємо зустрічі та документи, які точно стануть новинами за найближчі тижні

Україна готує зустрічі та документи, які стануть новинами за найближчі тижні - це й нові… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Росіяни вивели в Чорне море підводний човен із “Калібрами”: ЗСУ попереджають про високий рівень ракетної загрози

Росіяни сьогодні, 7 травня, вивели в море підводний човен із "Калібрами". Однак куди саме окупант… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Вперше в Україні: медзаклад на Хмельниччині почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях

Хмельницький лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Часів Яр: бійці Kraken показали відео оборони міста від атак окупантів

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Кіберфахівцям ГУР вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С, – джерела

Кіберфахівцям Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Офіційний канал застосунку Дія з’явився у WhatsApp

У месенджері WhatsApp з'явився офіційний канал застосунку "Дія". Про це повідомляє пресслужба застосунку, пише Рубрика. "Дія у… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.