fbpx
Сьогодні
19:46 03 Лис 2020

Два роки без Гандзюк: у Києві та інших містах пройдуть акції пам'яті

Громадські активісти планують провести завтра, 4 листопада, акції пам'яті в честь Катерини Гандзюк у найбільших містах України.

Відповідний анонс був опублікований на сторінці спільноти "Хто вбив Катю Гандзюк?" на Фейсбуці.

"Цьогоріч, у зв'язку з пандемією, ми не закликатимемо нікого до участі в акціях. Проте знаємо, що в деяких містах – Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Житомирі, Ужгороді, Луцьку, Кропивницькому та інших – невеликі акції та перфоманси відбудуться", – йдеться у дописі.

Активісти наголосили, що за ці два роки їм вдалося чимало щодо справи довкола вбивства Катерини Гандзюк: група виконавців нападу отримала обвинувальні вироки від 2 до 6,5 років, у СІЗО перебувають організатори вбивства Ігор Павловський, Олексій Левін та замовник – Владислав Мангер.

Разом із тим активісти підкреслюють, що у жовтні цього року один із інших замовників злочину Євген Рищук виграв вибори на посаду голови Олешківської ОТГ, де Катерина Гандзюк боролася проти вирубки лісу. На волі також перебуває інший замовник злочину – Андрій Гордєєв.

Також активісти подякувала за небайдужість громадян: "Ви всі робите добру справу. Те, що ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк?" переросла в міцний рух по всій країні і навіть світу означає, що Катя не вмерла. Вона стала символом у боротьбі проти феодально-мусорських кланів, боротьбі за справедливість, право висловлювати власну думку та захищати своє життя".

Друзі, завтра, 4 листопада – два роки без Каті Гандзюк.Нагадаємо, що напад на неї стався 31 липня 2018 року. Її облили…

Posted by Хто замовив Катю Гандзюк? on Tuesday, November 3, 2020

У Києві акція пам'яті почнеться завтра об 19:00 на Поштовій площі. Організатори збираються "…залишити на вулицях Києва деякі з послань Катерини. Цитати, які доречні і дотепер".

Детальніше Ви можете ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що напад на громадську активістку Катерину Гандзюк стався 31 липня 2018 року. Її облили літром сірчаної кислоти, внаслідок чого вона отримала майже 40% опіків тіла. Вона перенесла 14 операцій протягом 3-х місяців. Незважаючи на всі зусилля лікарів, вона померла вранці 4 листопада 2018 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: