fbpx
Сьогодні
15:34 03 Лис 2020

Депутати ухвалили в першому читанні законопроєкт про реорганізацію громад і районів

Фото: Рубрика

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт №3651-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій", а також скоротила терміни його підготовки до другого читання.

Рішення підтримали 280 парламентаріїв.

Законопроєкт має законодавчо врегулювати окремі питання організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій у зв'язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

Положеннями проєкту №3651-д пропонується врегулювати питання реорганізації сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, районних рад як юридичних осіб публічного права, а також закінчення повноважень їх очільників у зв'язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

Законопроєкт також врегульовує питання правонаступництва щодо майна, прав та обов'язків територіальних громад, території яких були включені до тергромад, затверджених Кабінетом Міністрів; правонаступництва щодо майна, прав та обов'язків районних рад, які представляли спільні інтереси територіальних громад ліквідованих районів.

Законопроєкт передбачає продовження до закінчення бюджетного періоду виконання бюджетів територіальних громад, прийнятих до затвердження Кабміном територій територіальних громад в регіонах України, та бюджетів районів, які ліквідовані Верховною Радою.

Законопроєкт також врегульовує питання утворення та реорганізації районних державних адміністрацій та передбачає особливості державної реєстрації щодо органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій як юридичних осіб публічного права у зв'язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 липня підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і утворення замість них 136 нових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: