fbpx
Сьогодні
Можливість 17:02 02 Лис 2020

Veteran Hub вже 2 роки підтримує ветеранів: як працює та чим допомагає простір

Veteran Hub відсвяткував другу річницю турботи про ветеранів. Попри кризу, проєкт відкрився Вінниці та Дніпрі та запустив мобільний офіс. Veteran Hub став ближчим тим, хто залишається далеко від київського хабу. На свою річницю в Хабі запустили кампанію #Дварокипоруч

Veteran Hub — важливий сучасний інфраструктурний об'єкт у Києві. Приміщення, схоже на кампус Google, з чудовим краєвидом з 20 поверху. Це точка збору та місце, де ветерани можуть безкоштовно отримати основні послуги для вкорінення: консультації юриста чи з пошуку роботи, підібрати психолога. Окрім, послуг і власне спілкування, ветерани могли безкоштовно вчити англійську. Хаб також був майданчиком для роботи й бізнесів: резидентами були Veterаno Group, тут проходили події Олега Сенцова та інші. Veteran Hub — спільний проєкт фондів Віктора Пінчука, Олени Пінчук та ГО "Побратими", заснований у 2018 році.

Мета Veteran Hub — бути поруч. Часто ветерани не усвідомлюють процесів, які з ними відбуваються після війни. Сум і агресія, порушення сну, складнощі з роботою чи бюрократичний тиск — верхівка питань, з якими стикаються ветерани. Veteran Hub прагне зробити цей шлях до цивільного життя зрозумілішим, щоб ветерани не проходили його на самоті. У листопаді проєкт відзначив два роки турботи про добробут ветеранів.

Veteran Hub

Через карантин, команда не змогла влаштувати святкування з гостями у хабі. Замість цього ветерани, донори та друзі проєкту публікували у соціальних мережах пости з хештегом #Дварокипоруч.

У серії роликів семеро ветеранів з Києва та Вінниці розповіли історії про те, що пов'язує їх з Veteran Hub.  Серед них власник відомої кав'ярні Veterano Brownie, Роман Набожняк. Відео знімали у Києві, Вінниці та Дніпрі та об'єднали команди всіх хабів. Всі відео серії "Два роки поруч" дивіться на сторінці у Фейсбук або YouTube-каналі Veteran Hub, або перейти за посиланням

Усі відео серії "Два роки поруч" дивіться на сторінці у Фейсбук або YouTube-каналі Veteran Hub, або перейти за посиланням.

Протягом двох років Veteran Hub виводив ветеранів зі сліпої зони суспільства. Для цього створили спеціальні проєкти. Першим став "Дотик" про зустріч ветеранів зі своїми коханими після війни. Навесні 2020 року вийшов проєкт "Цивільні" про повернення ветеранів на роботу. Фотопроєкт "Цивільні" перетворився на виставку в хабі.

Одним з основних напрямів послуг проєкту є консультації з пошуку роботи. Часто ветерани не вказують свій військовий досвід, а кадровики бачать річні прогалини у резюме кандидатів. Для інтеграції ветеранів у ринок праці Veteran Hub втілили кампанію "Робота є робота". Кампанія мала на меті залучити ветеранів не приховувати свій досвід і виносити з нього переваги для резюме та звертатися по консультації з працевлаштування.

Veteran Hub

Фото Facebook Veteran Hub

Хаб був відкритий для ветеранів і відвідувачів щодня. З початком карантину команда повністю перевела усі послуги у віддалений режим і залишається поруч з ветеранами у складні часи. Вже у квітні Ветеран Хаб почали надавати послуги ветеранам по всій Україні телефоном чи онлайн.

Восени, попри кризу, запустилися ще два хаби — у Вінниці та Дніпрі.

Для клієнтів, які живуть у Київській області, але не можуть дістатися до хабу, проєкт створив мобільний офіс. Команда з психолога, юриста та кейс-менеджера привозять усі послуги тим, хто потребує їх найбільше. А разом із консультаціями, вони доставляють найбільшу цінність — людський контакт. Мобільний офіс у Київській області запустився за підтримки Help Us Help.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: