fbpx
Сьогодні
21:12 02 Лис 2020

У "Слузі народу" розповіли, якої поради МВФ не дослухалася Україна

Українська влада вживає заходів з підтримки бізнесу в період коронакризи всупереч рекомендаціям Міжнародного валютного фонду.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу", глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Ми не отримуємо рекомендації від МВФ щодо будь-яких податкових канікул. Ми самі виходимо з ініціативою щодо зниження певних ставок. Сьогодні у нас на комітеті був законопроект, за яким ми передбачили зниження ПДВ для обладнання для промисловості на 6%. Ми ухвалили, і це працює, норму з прискореної амортизації, яка дає можливість реінвестувати в бізнес, ми ухвалили три антіковідних закони, спрямованих на підтримку нашої економіки і в першу чергу малого бізнесу", – сказав нардеп.

При цьому Гетманцев зазначив, що МВФ "не рекомендує знижувати податки – навпаки, вони стоять дуже жорстко на принципах фіскальної консолідації".

"Те, що робимо ми, ми робимо попри те, що нам радять міжнародні партнери, для підтримки власного бізнесу. Але ми обмежені в ресурсах. І якщо Польща може виділити суми більші, ніж наш бюджет, ми фізично не можемо цього зробити", – сказав "слуга народу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: