fbpx
Сьогодні
09:33 02 Лис 2020

У Білорусі в неділю на акціях протесту затримали понад 300 людей: фото

фото: TUT BY

У Білорусі на акціях протесту 1 листопада затримали понад 300 осіб.

Про це свідчать дані правозахисного центру "Весна".

У списках центру 314 людей. За даними правозахисників, основні затримання відбувалася в Мінську. Крім того, центр має інформацію про затриманих в Бресті, Гродно, агромістечках Жодішках (Гродненська область), Могильові, Осиповичах, Пінську, Слонімі, Слуцьку.

Наймасовіша акція протесту пройшла в Мінську. Учасники зібралися вдень у центрі Мінська на проспекті Незалежності. Вони мали намір пройти колоною до урочища Куропати. Силовики кілька разів перетинали шлях протестувальникам, проводили затримання, як у місті, так і в полі поблизу урочища.

У підсумку до Куропат дісталася порівняно невелика кількість учасників несанкціонованої акції. Тут вони провели мітинг-реквієм, поклали квіти.

білоруси йдуть в урочище

фото: TUT BY

білоруси дійшли до урочища куропати

фото: TUT BY

Урочище Куропати під Мінськом є місцем поховання жертв сталінських репресій. За різними даними, в загальних могилах в Куропатах можуть перебувати останки від декількох десятків до сотень тисяч жертв. Тут спочили громадяни різних національностей – крім білорусів, також росіяни, поляки, євреї, литовці. Територія поховання займає 15 га і охороняється державою.

У Білорусі вже третій місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнали оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: