fbpx
Сьогодні
16:08 02 Лис 2020

У Авакова прокоментували пропозицію щодо збільшення штрафів через порушення карантину

Фото Freepik

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до Верховної Ради з проханням підтримати законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання правил карантину. Документ знаходиться на розгляді в парламенті, згідно з ним, штраф за відсутність маски може скласти від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень.

При цьому поліція і так складає протоколи на порушників — про це розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Михайло Апостол в ефірі каналу "Україна 24".

"Я не читав цей законопроєкт, але хочу згадати про десятки тисяч протоколів, які вже були складені, і кожен день поліція здійснює перевірку дотримання протиепідемічних заходів. Якщо брати по Києву, то понад 4 тисяч таких протоколів складено, в тому числі понад тисячу — щодо юридичних осіб", — сказав він.

За його словами, проблема в тому, що покарання не реалізуються на практиці.

"Як підсумок, інша гілка влади — судова — не взяла на себе відповідальність, тому понад 90% цих протоколів не розглянуті, і в принципі, ті, хто повинен був понести покарання, його не понесли. Тому ми вважаємо, що сьогодні повинні відповідальність брати на себе всі три гілки влади — і законодавча, і виконавча, і судова. Поліція щодня оформляє протоколи. Покарання отримали 8-10 відсотків, це основна проблема. Якби порушників карали, то ефект був би", — сказав Апостол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: