fbpx
Сьогодні
Фото дня 19:39 02 Лис 2020

У Нідерландах потяг вилетів з естакади. Його врятувала статуя кита

Фото Getty Images

Неймовірна історія з Нідерландів: у Роттердамі потяг метро не зміг зупинитися і ледь не впав з висоти, але його врятувала скульптура у вигляді хвоста кита

Минулої ночі у місті Спійкенісе, неподалік Роттердама, потяг метро після прибуття на останню станцію своєї гілки не зміг зупинитися і проламавши огорожу поїхав в сторону закінчення залізничних шляхів, які обриваються на висоті восьми метрів над землею. В результаті перший вагон виїхав за межі захисного бар'єра станції.

Але замість того, щоб впасти з 10-метрової висоти, він драматично завис у повітрі, акуратно розташувавшись на велетенській скульптурі китового хвоста на станції метро De Akkers.

За даними місцевої поліції, машиніст не постраждав, а пасажирів у вагонах не було, так як потяг прямував у депо.

Роттердам метро De Akkers

Роттердам метро De Akkers

Роттердам метро De Akkers

"Ми намагаємось вирішити, як обережно та контрольовано спустити потяг", – розповів один з посадовців національному мовнику NOS.

Машиніст, імені якого не називають, зміг самостійно залишити порожній поїзд. Його доставили в лікарню на перевірку, але він не постраждав.

Скульптура під назвою "Китові хвости" є роботою архітектора та художника Маартена Струїса. Її встановили у воді в кінці колії 2002 року.

Струїс розповів NOS, що здивований, що конструкція не зламалася.

"Вона стоїть там майже 20 років, і… можна було очікувати, що пластик стане тоншим, але це, мабуть, не так", – сказав він.

"Я ніколи й уявити не міг цього", – додав він.

Роттердам метро De Akkers

Фото Getty Images

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: