fbpx
Сьогодні
11:30 02 Лис 2020

Голова КСУ не прийшов на допит у понеділок в ДБР

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький не з'явився на допит до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ДБР.

"Він мав прийти на 9:30, але не з'явився", – повідомили в прес-службі бюро.

Як повідомлялося, ДБР викликало на допит 2 листопада голову Конституційного Суду України. Згідно з повідомленням прес-служби ДБР, голову КС перевіряють слідчим шляхом на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів.

У ДБР зазначили, що під час досудового розслідування досліджують вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів.

Тупицький заявив, що не прийде на допит до Державного бюро розслідувань за отриманою повісткою.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо голови Конституційного Суду за фактами державної зради та незаконного відчуження земельної ділянки на території Криму за законами РФ.

30 жовтня на брифінгу, голова Конституційного Суду Олександр Тупицький запевнив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в Криму, бо не знав, як це зробити у зв'язку з окупацією Росією півострова, а анексії він не визнає.

Як повідомлялося, ЗМІ нещодавно оприлюднили інформацію про те, Голова Конституційного Суду Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз Автономної республіки Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством. При цьому він не відобразив інформацію про землю у своїй декларації про майно та доходи.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: