fbpx
Сьогодні
10:42 01 Лис 2020

"Вийди звідси, нечисть": на Хеллоувін активісти принесли гарбузи під будинок судді КСУ

Кількадесят активістів 31 жовтня о 19:00 прибули до будинку судді Конституційного Суду України Петра Філюка, який знаходиться на Волині.

Про це повідомляє Суспільне.

Учасниками акції були громадські активісти, ветерани АТО та майданівці.

Акцію анонсували напередодні. Біля будинку на активістів вже чекали правоохоронці.

Під воротами будинку активісти розклали полотна з відбитками "кривавих долонь" і кілька гарбузів зі свічками всередині. Присутні на акції учасники скандували: "відставка, або смерть".

Як розповів один з учасників акції, майданівець Богдан Климчук акцію проти судді КСУ, який родом з Луцька, невипадково влаштували 31 жовтня. "Хоч Хелловін це і не українське свято, прийшли в цей день, бо суддя Філюк – нечисть, яку потрібно виганяти".

Зі слів учасників акції, Петро Філюк у цьому будинку буває не часто, нині живе у Києві. Акція біля будинку судді тривала близько 20 хвилин. Потому активісти рушили до будівлі Апеляційного суду області, який Філюк очолював довгий час.

Як розповів учасник акції Сергій Чуріков, волиняни вимагають звільнення Філюка з КСУ і скасування рішення суду, яке збурило багатьох українців.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: