fbpx
Сьогодні
13:46 01 Лис 2020

Влада Філіппін була вимушена евакуювати 1 млн осіб через тайфун Ґоні

Тайфун Ґоні лютує на сході Філіппін, пошкодивши електромережу та спонукавши евакуювати близько мільйона людей, в тому числі в столиці Манілі.

Про це повідомляє EuroNews.

Тайфун Ґоні вразив острівну провінцію Катандуанс на світанку стійким вітром 225 кілометрів на годину та поривами 280 км/год.

Рікардо Жалад, який очолює урядове агентство з реагування на катастрофи, заявив, що руйнівна сила тайфуну може завдати великої шкоди. "Є багато людей, які перебувають у вразливих районах", – сказав він.

Філіппінське метеорологічне агентство підкріпило ці занепокоєння, заявивши, що протягом наступних 12 годин люди відчуватимуть "катастрофічний сильний вітер та інтенсивні проливні опади".

Мешканців попередили про ймовірні зсуви, масові повені, штормові сплески до 5 метрів та потужний вітер, який може здути дахи.

Один із найпотужніших тайфунів у світі цього року, Ґоні нагадує тайфун Хайян у листопаді 2013 року, в результаті якого загинуло та зникло безвісти понад 7300 людей, а понад 5 мільйонів мешканців були вимушені переміститися у центральну частину Філіппін .

Синоптики заявили, що око тайфуну може пройти приблизно за 70 кілометрів на південь від столиці Маніли, де мешкає понад 13 мільйонів людей, уночі в неділю.

Сотні пацієнтів з COVID-19 були перевезені до лікарень та готелів із карантинних центрів для наметів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: