fbpx
Сьогодні
09:15 01 Лис 2020

Вітамін D може допомогти у боротьбі з коронавірусом, - вчені

Британські вчені закликали міністрів збільшити вживання вітаміну D, що міститься у звичайних продуктів харчування, таких як хліб та молоко. На їхню думку, це може допомогти в боротьбі з COVID-19.

Про це йдеться в статті The Guardian.

За даними групи вчених під керівництвом Гарета Девіса, дослідника з медичної фізіології, близько половини населення Великобританії має дефіцит вітаміну D, і урядові вказівки, що люди повинні приймати добавки, не працюють.

За даними деяких досліджень, низький рівень вітаміну D, який наш організм виробляє у відповідь на сильне сонячне світло, може призвести до більшого ризику заразитися коронавірусом або страждати більш серйозними наслідками інфекції. Минулого тижня дослідники в Іспанії виявили, що 82% хворих на коронавірус із 216, які потрапили до лікарні, мали низький рівень вітаміну D.

"На мій погляд, очевидно, що вітамін D може не тільки захистити від тяжкості захворювання, але й захистити від інфікування", – сказав Девіс.

У зимово-осінній період вчені закликають вживати продукти, що містять вітаміни D: жирну рибу, гриби, каші, яйця та харчові добавки.

Але разом із тим, певні вчені ставляться до цього скептично: професор Луї Леві, керівник відділу науки щодо харчування, вважає, що ми маємо недостатньо доказів того, що вітамін D зменшить ризик респіраторних інфекцій.

Тим часом, нагадаємо, Британія готується до локдауну.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: