fbpx
Сьогодні
17:36 01 Лис 2020

У "Слузі народу" заявили, що Рада вже наступного тижня може припинити повноваження чинного складу КСУ

Фото: Рубрика

Верховна Рада може вже наступного тижня ухвалити законопроєкт президента Володимира Зеленського про припинення повноважень чинного складу Конституційного суду і визнання юридично нікчемним його рішення щодо скасування норм антикорупційного законодавства.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" нардеп від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук.

На запитання, чи ухвалять цього тижня законопроєкт президента про відновлення довіри до конституційного судочинства, Камельчук відповів:

"Я думаю, є всі шанси. Побачимо, як ми зберемося з вівторка. Побачимо, чи всі будуть на місці, здорові, щоб був кворум. За попередніми розмовами має бути достатньо людей на місці, включимо до порядку денного і будемо розглядати. Сподіваюся, що це буде оперативно. Дуже сподіваюся, що голоси за цей проєкт будуть, тому що за кількістю обговорень разом з колегами та скільки людей підтримали цю розмову, оскільки це важливо – є віра в те, що голосів вистачить".

Нардеп уточнив, що йдеться не про ліквідацію КСУ, а про розпуск чинного складу.

"Ті хто починають вважати себе, навіть якщо це судді КСУ, вище за Конституцію – мають бути відсторонені від управління державою", – заявив він.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: