fbpx
Сьогодні
22:30 01 Лис 2020

В Європі та США стає популярною практика "обіймання корів" для зняття стресу

У США та країнах Європи стає популярною практика обіймання корів для того, щоб знизити стрес і підвищити позитивний настрій

Вперше практика «koe knuffelen» (з нідерландської «обіймання корів») виникла у містечку Реувер, Нідерланди. Тепер фермери у США та інших країнах Європи пропонують подібну «терапію» відвідувачам, повідомляє Insider. 

«Це позитивний обмін енергією. Людина, що обіймає корову, розслабляється, перебуваючи поруч з теплішим тілом корови, і іноді їй навіть вдається стежити за її серцебиттям. Це безпрограшна ситуація і відмінний досвід для обох», — розповів Хосе Ван Старлен, який почав проводити тренінги по обійманню корів шість років тому у Нідерландах. 

Як повідомляє BBC, вища температура тіла і повільніше серцебиття корови сприяють позитивному мисленню і зменшують стрес через підвищення рівня окситоцину у людей — гормону, який виділяється при формуванні соціальних зв'язків. 

На практиці сеанси обіймання корів повинні тривати до трьох годин. Це залежить від характеру тварини: деякі корови більш товариські, ніж інші.

Дослідження 2007 року, проведене французькими та австрійськими вченими, опубліковане у журналі Applied Animal Behavior Science, показало, що корови «демонструють ознаки задоволення і розслаблення, коли люди масажують або гладять їх». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: