fbpx
Сьогодні
14:38 31 Жов 2020

Захворюваність короновірусом у Польщі сягнула 22 тисяч за добу

Польща / Фото Reuters

У Польщі п'ятий день поспіль фіксують рекордні показники зараження коронавірусом.

Про це інформує DW із посиланням на Reuters.

Цей спалах захворюваності відбувається на тлі масових протестів проти посилення закону про заборону абортів, які відбуваються в країні. Правляча партія "Право і справедливість" попереджала, що протестні акції можуть призвести до зростання числа хворих. Проте деякі імунологи зазначають, що протестувальники вдягають маски та тримають дистанцію, що змешує ризик інфікування.

Уряд критикують за те, що він не підготувався до другої хвилі коронавірусу та не проводить достатньої кількості тестів. За даними міністерства охорони здоров'я Польщі, у суботу, 31 жовтня, хворі на COVID-19 пацієнти займали 16 144 ліжка в лікарнях та використовували 1305 апаратів ШВЛ. Днем раніше ці показники становили відповідно 15 444 та 1254. З початку пандемії в Польщі заразилася коронавірусом 362 731 особа, а 5631 хворий помер.

Через зростання кількості нових заражень уряд прийняв рішення закрити цвинтарі в період 31 жовтня – 2 листопада. На 1 листопада припадає День усіх святих, коли мільйони поляків традиційно відвідують могили своїх близьких.

Між тим, число захворюваних в Україні за минулу добу сягнуло 8752 осіб.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: