fbpx
Сьогодні
13:30 31 Жов 2020

У 2021 році білорусів можуть чекати штрафи за використання біло-червоно-білого прапору на мітингах

Фото: ua.news

Депутати нижньої палати парламенту Білорусі ведуть роботу над поправками до Кодексу про адміністративні правопорушення. У них пропонується посилити покарання за участь в несанкціонованому масовому заході, за непокору вимогам посадової особи при виконанні і притягати до відповідальності за "незаконне використання прапорів".

Про це повідомляє TUT.BY.

Крім того, до Кодексу пропонується внести нове покарання – громадські роботи.

  • За участь у несанкціонованій акції максимальний розмір штрафу пропонується збільшити більш ніж в три рази, до 2700 рублів (більше $ 1000). При цьому середня зарплата в Білорусі, яку обіцяв громадянам Олександр Лукашенко, була неодноразово озвучена як $ 500.
  • Штраф для організаторів несанкціонованої акції пропонується збільшити в чотири рази, до 4050 рублів (більше $ 1500), а для юридичної особи в два рази, до 5400 рублів (більше $ 2000).
  • За повторне участь в несанкціонованому мітингу пропонується збільшити штраф в чотири рази, а максимальний арешт – збільшити з 15 до 30 діб.
  • Окремо в поправках прописано участь в акції за винагороду. За це покладається штрафувати на суму до 5400 рублів (більше $ 2000).
  • Штраф за непокору вимозі співробітникові силових структур також пропонується збільшити в два рази, до 2700 рублів (більше $ 1000).
  • У Кодекс також пропонується в усі перераховані статті внести додаткове покарання: громадські роботи – на додаток до штрафів і арешту. Роботи, за пропозиціями авторів поправок, можна призначати на термін від 8 до 64 годин – за згодою підсудного.

Окремо в Кодекс пропонується ввести нову статтю: "Незаконне використання прапорів, вимпелів, емблем, виготовлення, поширення плакатів, емблем та символів". Під них потрапляють "прапори або вимпели, не зареєстровані належним чином, а також плакати, емблеми та символи, зміст яких спрямований на порушення громадського порядку, прав і законних інтересів громадян". У разі, якщо цей пункт буде прийнятий, під заборону потрапить використання біло-червоно-білого прапора.

Покарання передбачається також за "виготовлення або розповсюдження" таких прапорів, вимпелів, плакатів, емблем або символів. З цієї статті пропонується ввести штраф до 540 рублів (більше $ 100). Для підприємців штраф може бути збільшений удвічі, для юридичних осіб – в три рази.

Поправки в кодекс планується прийняти восени, в цьому випадку вони можуть вступити в силу вже з Нового року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: