fbpx
Сьогодні
12:25 31 Жов 2020

Президент Азейбарджану відреагував на прохання Пашиняна до Росії

Ільхам Алієв

Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв відреагував на офіційний лист прем'єрміністра Вірменії Нікола Пашиняна президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це він повідомив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Глава азербайджанської держави заявив, що офіційний Баку не сприймає втручання будь-якої третьої країни в карабахський конфлікт. Це стосується в тому числі і Росії.

Алієв вважає, що Кремлю варто утриматися від участі у війні за Карабах. "Ми не хочемо залучення будь-якої третьої сторони в конфлікт в Карабаху. Крім того, ми не бачимо можливості залучення сусідніх держав в цей конфлікт. Для нас сусідні країни є друзями і партнерами. Вірменія намагається залучити ряд сусідніх держав під час війни, але я впевнений, що цього не станеться. Це війна між Вірменією і Азербайджаном, а всім іншим краще триматися від неї осторонь", – заявив Алієв.

Нагадаємо, що 31 жовтня прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян попросив у Росії допомоги щодо вирішення конфлікту в Нагірному Карабасі.

У  відповідь МЗС РФ заявили, що Росія надасть Єревану "всю необхідну допомогу", якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: