fbpx
Сьогодні
16:05 31 Жов 2020

"Починається інша реальність": у "Слузі народу" прокоментували зрив перемир'я на Донбасі

Обстріли на Донбасі, внаслідок яких загинули два бійці ЗСУ, поклали край найтривалішому перемир'ю за роки війни на сході України. Тепер термін режиму тиші треба відраховувати спочатку.

Про це заявив в ефірі "Україна 24" народний депутат з фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

На запитання ведучої, чи має після цих обстрілів обнулятися термін перемир'я, яке протрималось понад 80 днів, нардеп відповів:

"Моя особиста точка зору – від того часу, коли є поранені і загиблі, ми звичайно маємо розуміти, що починається інша реальність".

За його словами, суцільного беззастережного припинення вогню дотримуватись досить важко.

"Загалом, попри проблеми з перемир'ям, цей період з моменту оголошення є найбільш мирним періодом за весь час. Чи бачу я таке майбутнє в наступні 5 років – ні, не бачу. Я б хотів однозначно вирішення, а не замороження цього конфлікту. Ми напрацьовуємо законопроєкти, які будуть потрібні для деокупації Донбасу, ця робота ведеться уже сьогодні", – додав Монастирський.

За минулу добу російські найманці на Донбасі п'ять разів порушили режим припинення вогню, загинули двоє українських військовослужбовців, ще двоє дістали поранень. Зокрема, за даними штабу Операції об'єднаних сил, з початку доби 30 жовтня збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню.

Україна ініціювала екстрене засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: