fbpx
Сьогодні
19:31 31 Жов 2020

Арахамія заявив, що рішення про оновлення КСУ погоджене Європарламентом

Рішення про оновлення Конституційного Суду України (КСУ) вже підтримав Європейський парламент.

Про це написав лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у колонці на УП.

"Рішення про оновлення КС вже підтримав Європарламент. А на зустрічі з послами G7 було узгоджено, що новий склад буде формуватися максимально прозоро, а також за участі громадськості та міжнародних партнерів. Жодної альтернативи запропонованому оновленню Конституційного Суду немає", – наголосив Арахамія.

За словами Арахамії, Президент Володимир Зеленський запропонував історичне рішення: оновити склад Конституційного Суду, набравши людей професійних і здатних захищати Конституцію від незаконних посягань.

"Якби чинний Президент був корумпований, як попередні, то й пропозиції такої від нього не було би. Він просто користувався би тією мафіозною системою, яка створена за 28 років замість судочинства та конституційної юрисдикції", – підкреслив політик.

При цьому він зауважив, що багато політиків зараз сповідують принцип "чим гірше, тим краще". І найяскравіше, на його думку, це можна побачити у діях та висловлюваннях експрезидента Петра Порошенка.

"Навіть створивши формально всі антикорупційні інститути, саме команда Порошенка не давала їм працювати. Ні НАБУ, ні САП, ні, тим більше, НАЗК не мали доведеної до фіналу організаційної і регламентної конструкції", – заявив Арахамія.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: