fbpx
Сьогодні
15:17 30 Жов 2020

В МЗС заявили, що Україна не втручалася і не втручатиметься у внутрішні справи Білорусі

Фото: ua.news

Україна ніколи не втручалася і не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, на відміну від Росії та її спецслужб.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Бондар і написав у Фейсбуці.

"Категорично відкидаємо інсинуації заступника міністра закордонних справ Росії Олега Сиромолотова, що начебто з території України "керували дестабілізацією ситуації в Білорусі". Україна ніколи не втручалася і не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, на відміну від Росії та її спецслужб", – підкреслив Боднар.

Він також наголосив, що значна міра відповідальності за нинішню ситуацію в Білорусі лежить саме на Росії, яка підступно намагається позбавити білоруський народ незалежності і суверенітету, захопити його надбання і активи.

"Росія боїться демократичної України, боїться демократизації Білорусі, а тому постійно вдається до спроб дискредитації і маніпуляцій. Але намагання Росії посіяти розбрат між українським і білоруським народами заздалегідь приречені на поразку, як і нікчемні спроби перекинути на Україну відповідальність за власну підривну діяльність РФ", – додав заступник глави українського МЗС.

Категорично відкидаємо інсинуації заступника міністра закордонних справ Росії Олега Сиромолотова, що начебто з території…

Posted by Vasyl Bodnar on Friday, October 30, 2020

Нагадаємо, що 13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська висунула ультиматум Олександру Лукашенку. Вона заявила, що якщо влада до 25 жовтня не виконає ряд певних вимог, то «на вулиці вийде вся Білорусь».

26 жовтня в країні розпочався масштабний протест і загальнонаціональний страйк. Працівники деяких підприємств не вийшли на зміни.

ЄС і Україна не визнають легітимність Лукашенка після виборів 9 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: