fbpx
Сьогодні
19:16 30 Жов 2020

У Вінниці від коронавірусу помер лікар разом з усією своєю родиною

У Вінниці від коронавірусу померла сім'я лікаря Віктора Колодька, який був завідувачем поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова.

Як повідомляє OBOZREVATEL, спочатку від хвороби померла 92-річна мати лікаря, потім брат, а за тиждень і сам Колодько.

Як розповів директор обласної лікарні Олександр Жупанов, Колодько був великим професіоналом, лікарем-неврологом.

Де Колодько міг заразитися коронавірусом, Жупанов не знає.

«Він лікувався з перших же днів хвороби, консультувався з інфекціоністом. Але в цей час вже була важко хвора його літня мама, він як лікар розумів, що вона найближчим часом помре. Тому одразу лягти в лікарню не міг…Потім він пройшов КТ і побачив, що легені його уражені…Він ліг в стаціонар, його стан погіршився. У цей час в лікарні вже був брат. Спочатку брат йшов на поправку, і всі думали, що він вилікується. Але йому стало різко погано — і він помер. Для Віктора зробили все, що могли і навіть більше. Друзі дістали для нього ліки, яких ще немає в Україні, але і вони не допомогли. Він помер», — розповів медик.

Близькі розповідають, що Колодько вів активний спосіб життя, ходив в спортзал і грав у футбол з молодості.

«Коли ми організували збірну з футболу серед лікарів, він приєднався до нас. У нас була команда ветеранів, туди входять ті, кому більше ніж 45 років. П'ять років тому ми всі разом поїхали в Америку, в Лос-Анджелес, там проходив Чемпіонат світу з футболу серед команд медиків. І ми стали чемпіонами, тоді з нами грав і Віктор Колодько», — розповів капітан цієї команди, лікар Олег Щеглов.

Він вважає, що Колодько недооцінив свій стан після зараження коронавірусом.

«Кажуть, все у нього почалося зі звичайного покашлювання. До лікарні він уже надійшов, коли 65% легенів були уражені», — зазначив Щеглов.

У брата Віктора були проблеми з серцем, раніше він переніс операцію з шунтування. А коли дізнався про смерть мами, то його стан різко погіршився.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: