fbpx
Сьогодні
17:50 30 Жов 2020

Тупицький заявив, що говорив з Зеленським про можливий переїзду КСУ в Харків

Конституційний Суд України готовий переїхати до Харкова, якщо це буде необхідно в рамках державної політики, і жоден суддя не сказав, що піде у відставку в такій ситуації.

Про це голова КСУ Олександр Тупицький сказав на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Тупицький відповів, чи готовий КСУ переїхати до Харкова.

"До речі, жоден суддя Конституційного Суду України не сказав, що він піде у відставку, якщо Конституційний Суд переведуть в іншу область чи місто. Більше того, я сказав, що якщо така ситуація, то парламент фактично створює віз, ми запряжемось і потягнемо його, і за бажанням ми скоротимо строки переїзду – можливо, до року. Можна використовувати два приміщення. Якщо це для політики держави потрібно, то ми готові хоч завтра", – сказав Тупицький.

Він наголосив, що спілкувався з президентом Володимиром Зеленським про можливий переїзду КСУ в Харків.

"Я йому доповів про ситуацію з переїздом. Я вважаю, що у президента, можливо, була правильна задумка, він хотів щоб кілька таких установ, в тому числі і Конституційний Суд, перевезти в інші регіони України, щоб і той же тиск не такий би був на Конституційний Суд".

Раніше у Конституційному суді за запитом Кабміна порахували, скільки коштуватиме такий переїзд, і необхідно буде, за приблизними підрахунками, до 1,5 млрд грн, додав суддя.

"Це 1,3-1,5 млрд грн необхідно на переїзд Конституційного Суду. Це загальні обчислення. Термін переїзду – від трьох до п'яти років".

У питанні переїзду можуть виникнути проблеми з суддями КС, заявив Тупицький.

"Тут є спеціалісти, і дуже добрі, всіх туди не перевезеш, вони можуть не побажати. Де там набрати новий секретаріат? Це ж кваліфіковані спеціалісти, тому і потрібний був би мінімум трьохрічний період на переїзду суду. Питання із супротивом суддів не було ніякого, хоч завтра".

В КСУ не вважають тиском на суд ініціативу щодо переїзду до Харкова, зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: