fbpx
Сьогодні
21:08 30 Жов 2020

Порошенко виграв апеляцію у справі проти Шарія: у чому суть справи

Фото Reuters

Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського райсуду Києва за яким п'ятий президент України Петро Порошенко мав публічно спростувати свою заяву про те, що блогер Анатолій Шарій «не український журналіст» та що «він працює на Росію».

Таке рішення ухвалили 28 жовтня, повідомляє пресслужба апеляційного суду.

Зазначається, що судове рішення Печерського райсуду скасовано повністю або частково і ухвалено у відповідній частині нове рішення.

Свою заяву Порошенко зробив 10 січня 2019 року ще займаючи пост президента. Під час поїздки до Рівненської області на запитання «чому переслідуються українські журналісти, зокрема блогер Анатолії Шарій» він відповів: «Аж ніяк! Бо Анатолій Шарій не український журналіст, тому що він працює на Росію».

Після цього блогер звернувся до Печерського суду Києва з позовом проти Петра Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації.

13 травня 2020 року Печерський суд задовольнив позов Шарія та постановив, аби Порошенко публічно спростував свої слова та сплатив блогеру судовий збір у розмірі 1 536 гривень.

Судді Печерського райсуду Києва дійшли висновку, що Петро Порошенко стверджував як факт те, що Анатолій Шарій не є журналістом. Водночас блогер мав акредитацію до Верховної Ради як кореспондент «From-UA» та «Обозреватель». Також суд не побачив доказів, що Шарій працює в інтересах Росії чи є російським журналістом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: