fbpx
Сьогодні
15:31 30 Жов 2020

Один із суддів КСУ подав у відставку через тиск нібито з боку Офісу президента

Суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко написав заяву про відставку перед початком розгляду справи про е-декларування, яке розпочалося 8 жовтня, у зв'язку з тиском.

Про це він повідомив під час брифінгу у п'ятницю.

Сліденко нібито зазнав тиску з боку Офісу Президента.

«Напередодні усних слухань у цій справі, 8 жовтня, я написав заяву про відставку у зв'язку з тиском з боку Офісу Президента», – сказав він.

Він додав, що наразі його заяву про відставку суд ще не розглянув, і він буде звільнений, як тільки набереться 12 голосів суддів Конституційного Суду за його відставку.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: