fbpx
Сьогодні
21:45 30 Жов 2020

На екстреному засіданні в ТКГ сторони домовилися дотримуватися режиму тиші

Фото Getty Images

В українській делегації в Тристоронній контактній групі розповіли про підсумки позачергового засідання безпекової підгрупи, яке ініціювала українська сторона після загибелі двох і поранення двох українських військових внаслідок обстрілу бойовиків.

Як повідомляється на сторінці української делегації в Facebook, Україна зажадала негайно припинити порушення режиму тиші і ескалацію конфлікту, яка «має ознаки заздалегідь спланованої».

На засіданні сторони обговорили загострення, домовилися дотримуватися режиму тиші, обговорили заходи щодо запобігання подальшим порушенням перемир'я і домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися 10 листопада.

«Українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, який стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися. Тому в української делегації залишається питання: чи розуміють наші візаві ступінь своєї відповідальності за можливу ескалацію збройного конфлікту?..», — додали в українській делегації.

– Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої групи з питань безпеки Тристоронньої…

Posted by Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі. on Friday, October 30, 2020

За минулу добу російські найманці на Донбасі п'ять разів порушили режим припинення вогню, загинули двоє українських військовослужбовців, ще двоє дістали поранень. Зокрема, за даними штабу Операції об'єднаних сил, з початку доби 30 жовтня збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню.

Україна ініціювала екстрене засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: