fbpx
Сьогодні
17:07 30 Жов 2020

Мендель заявила, що голова КСУ двічі був в Офісі президента цього тижня: деталі

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький двічі був в Офісі президента цього тижня перед засіданням Ради національної безпеки і оборони

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар глави держави Юлія Мендель.

"На жаль, він (голова КС – ред.) не почув занепокоєності президента та суспільства у зв'язку з рішенням щодо антикорупційного законодавства. Маніпуляційні заяви, викликані очевидним обуренням насамперед українців, які наразі стоять біля Конституційного Суду, не приносять жодних рішень і не виправляють тих загроз, які створив КС національній безпеці України", – зазначила прес-секретар президента.

Раніше на брифінгу Тупицький заявив, що не обговорював із президентом України Володимиром Зеленським рішення КС щодо антикорупційного законодавства і загалом не спілкувався цього тижня з главою держави.

До цього Мендель заявила, що Зеленський вже розмовляв із Тупицьким після ухвалення КС резонансного рішення щодо антикорупційного законодавства, а всі наступні рішення були ухвалені з урахуванням цих переговорів.

Також сьогодні на брифінгу, голова Конституційного Суду Олександр Тупицький запевнив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в Криму, бо не знав, як це зробити у зв'язку з окупацією Росією півострова, а анексії він не визнає.

Як повідомлялося, ЗМІ нещодавно оприлюднили інформацію про те, Голова Конституційного Суду Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз Автономної республіки Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством. При цьому він не відобразив інформацію про землю у своїй декларації про майно та доходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: